Tisak

Sitotisak

Tehniku sitotiska najčešće koristimo za tisak na majice jer jamči najveću kvalitetu otiska na majice po najprihvatljivijoj cijeni. Majice otisnute ovom tehnikom tiska imaju jedinstven, privlačan izgled a otisak ima najdužu trajnost od svih ostalih tehnika tiska.

Sitotisak ne koristimo na male količine majica već najčešće za količine iznad 50 komada maijca na koje se tiska isti vizual istih dimenzija.

Termotisak

Termotisak je tehnika koja je namijenjena tiskanju na tekstil svih vrsta. Idealna je za tisak na dresove, tisak na trenirke, tisak na jakne, tisak na majice, tisak na sportske torbe – općenito na svu sportsku opremu.

Postoje dva načina na kojima se termotiskom vizual prenosi na majicu. Ako se tiska dizajn u koloru otisak je ispisan na transfer papiru i prenosi se termo prešom na materijal. Jednobojni vizuali, načešće natpisi na sportskoj opremi ili razni slogani, izrezuju se iz jednobojne folije i također termo prešom prenose na materijal.

Digitalni tisak (DTG)

Digitalni tisak na majice najmlađa je i najmodernija tehnika ispisa logotipa i dizajna na razne vrste tekstila. Najčešće se koristi za tisak složenih kolor dizajna na malu količinu majica. Otisak pruža blagi osjećaj pod prstima  jer se upotrebljava tinta koja ne stvara debele slojeve na majici, pogotovo na bijeloj podlozi. Kvaliteta otiska je visoka ali je trajnost otiska kraća nego na majici otisnutoj tehnikom sitotiska.

Štik / vez

Štikanje (vezenje) je tehnika dorađivanja tekstilnih artikala iglama i koncem. Najčešće se radi na polo majicama, košuljama, kapama, flis jaknama, zimskim jaknama i na radnu odjeću. Osim štikanja diretkno na materijal, ovom tehnikom mogu se raditi i amblemi koji se naknadno šivaju na odjevni predmet po želji. Vezene aplikacije ne blijede prilikom pranja na temperatura višim od 40 stupnjeva i iskuhavanja pa se štik (vez) često koristi za doradu odjeće koja se koristi u ugostiteljstvu.

Lasersko graviranje

Lasersko graviranje je postupak urezivanja sadržaja – teksta i/ili grafike – laserskom zrakom na za to prikladnu podlogu. Proces graviranja se odvija u stroju za lasersku gravuru, popularnije zvanim i ‘laser’.
Materijali kao što su flis, traper i koža izuzetno su popularni materijali za doradu laserom. Zbog svoje velike preciznosti, laseri mogu urezivati najzahtjevnije uzorke u različite materijale. Iako se mogu činiti osjetljivima, različite vrste tkanina mogu se izravno ugravirati bez oštećivanja ili umanjivanja trajnosti materijala.